Banner

Nieuwe junior M&A jurist bij Alfa Consultants: Lotte Beelen

16 mei 2022 | Door:  Frank van Ee

Lotte Beelen is 25 jaar oud en sinds 1 mei werkzaam als junior M&A jurist bij Alfa Consultants. In dit artikel stelt zij zichzelf graag voor.

Ik heb rechten gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en – een half jaartje –  aan de Universiteit van Uppsala in Zweden. Tijdens mijn studie heb ik bijbanen gehad bij verschillende advocatenkantoren. Eén van deze advocatenkantoren was gespecialiseerd in het contractenrecht en ondernemingsrecht. Deze rechtsgebieden vond ik zo interessant, dat ik na mijn bachelor ervoor gekozen heb om de master Privaatrecht (met de specialisatie commercieel vermogensrecht) en de master Ondernemingsrecht (met de specialisatie arbeid & onderneming) te volgen.

Jurist vastgoed en grondzaken bij een consultancybedrijf

Na mijn afstuderen ben ik bij een consultancybedrijf aan de slag gegaan, waar ik als jurist vastgoed en grondzaken voornamelijk opdrachten heb uitgevoerd voor overheidsinstanties. Hoewel dit zeker leerzaam was, miste ik een commerciële omgeving en de raakvlakken met mijn afstudeerrichtingen. Toen ik hoorde dat Alfa Consultants op zoek was naar een junior M&A jurist, twijfelde ik dan ook geen moment en heb ik direct gesolliciteerd.

Binnenkomst bij Alfa 

Mijn eerste werkweek bij Alfa bevestigt voor mij dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik heb een ontzettend warm welkom gekregen en de prettige sfeer op het kantoor direct mogen ervaren. Een sfeer waarin hard wordt gewerkt, maar er ook zeker ruimte is voor gezelligheid. Bovendien zijn alle collega’s erg toegankelijk en behulpzaam. Dat is fijn, en in dit werkveld ook zeker nodig, omdat je echt als team aan een overnametraject werkt.

Het werken in teamverband is direct één van de dingen die mij zo aanspreken in deze functie. Ook vind ik het leuk dat het bij het bij fusies en overnames echt draait om vooruit denken: het in kaart brengen van alle mogelijke risico’s en gevolgen van een transactie en daarop anticiperen. Tot slot spreekt ook het type klant van Alfa Consultants (mkb-bedrijven) mij aan. Zelf kom ik namelijk ook uit een echte mkb- ondernemersfamilie, waardoor ik al van jongs af aan heb meegekregen met welke uitdagingen ondernemers geconfronteerd kunnen worden. Dat ik in deze functie juist dat soort ondernemers kan bijstaan bij zo´n belangrijk moment uit hun leven (de aan- of verkoop van hun bedrijf), geeft mij veel energie. Ik kijk er dan ook naar uit om mij hierin verder te ontwikkelen!

Na werktijd

Na een werkdag vind ik het leuk om een potje te tennissen of te padellen. Ook maak ik graag een lange wandeling met mijn hond (een labrador, Dex) in het bos of op het strand. De komende tijd zal ik daarnaast vooral druk zijn met mijn nieuwe huis, waar mijn vriend en ik volgende maand de sleutels van krijgen. Leuk feitje is dat dit huis in Nijkerk staat, waar één van de kantoren van Alfa Consultants gevestigd is. Ik kan dan ook met de fiets naar mijn werk!