Banner

Met welk resultaat wil jij als kalverhouder 2018 afsluiten?

5 november 2018 | Door:  Pieter Okken

We zien vanuit de kwartaalcijfers dat de resultaten in de vleeskalverhouderij tot en met het 3e kwartaal 2018 positief zijn. Nog krap twee maanden te gaan en 2018 is weer ten einde. Dus nog even de puntjes op de ‘i’. Om te kunnen sturen in je bedrijfsresultaat heb je wellicht de keuze in groot onderhoud naar voren halen of investeringen doen. Je kunt het resultaat ook voor lief nemen en daarover belasting betalen. Ook dat is een keuze. Eenmaal betaald is betaald! Bij belasting betalen is het van belang om dit goed te plannen. Vooruit in het lopende jaar of tijdig betalen voorkomt heffingsrente.

Groot onderhoud

Als je groot onderhoud naar voren haalt bespaart dat belastingbetaling, maar betekent ook een aanslag op je liquide middelen. Een andere vorm van groot onderhoud naar voren te halen is het treffen van een voorziening bijvoorbeeld asbestsanering. Daarvoor is nodig een offerte kosten asbestsanering datum 2018 en een saneringsplan. Ons advies hierbij is dat je dit niet zomaar moet doen zonder enige vorm van planning. De afwikkeling van de voorziening komt namelijk ook een keer en hoe ga je dat dan financieel oplossen?

Investeringsaftrek

Wil je nog in 2018 een investeringsaftrek creëren? Dan zal je de investering dit jaar in gebruik moeten nemen of een aanbetaling doen. Voor beide is het van belang dat je de investering kunt betalen en kunt terug verdienen. Bij investeringsplannen is de haalbaarheid van de plannen van groot belang en daarbij dus het strategisch effect.

Keuze maken

Welke van de bovenstaande keuze je ook maakt: het is belangrijk dat je weet wat je doet.  Wil je een goede keuze maken dan moet je wel over de juiste informatie beschikken. Gebruik hiervoor AMP (Alfa Management Paneel). Beschik je nog niet over je 3e kwartaalcijfers? Dan weet je niet hoe je je bedrijfsresultaat moet sturen en zal de mogelijke belastingdruk voor jou een verrassing zijn.

Oplossingen

Alfa denkt met jou mee en helpt hoe jij invloed kunt hebben op de te maken keuze. En daarmee dus ook hoe jij de continuïteit van je onderneming zelf in de hand kunt hebben. Natuurlijk zijn er ook externe factoren, maar dat neemt niet weg dat je zelf veel kunt sturen. Om het jaar goed af te sluiten, willen we je daar graag bij ondersteunen. Met meer dan 30 vestigingen is Alfa overal dichtbij.

Lees meer over onze dienstverlening voor de vleeskalverhouderij of bekijk de recente nieuwsberichten over deze sector.

Pieter Okken

Pieter Okken

Klantbeheerder

088 2531519 | pokken@alfa.nl


Meer over Pieter