Banner

Met subsidie thuis investeren in isolatie en HR++-glas

10 juli 2019 | Door:  Jorian Blom

Na een tijdelijke stop gaat de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) binnenkort weer open voor eigenaar-bewoners. De SEEH stimuleert de eigenaar én bewoner van een woning energie te besparen door minimaal twee grote energiebesparende isolatiemaatregelen in de eigen bestaande koopwoning uit te voeren. Je kunt de subsidie aanvragen nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) publiceert naar verwachting rond eind augustus meer informatie over de regeling. Dan wordt ook meer duidelijk over de ondersteunde energiebesparende maatregelen, de hoogte van de subsidie, de voorwaarden en het aanvraagproces.

Vóór de tijdelijke stop van de regeling kon je subsidie krijgen voor onder andere de volgende activiteiten:

Vanaf 1 januari 2021 samenvoeging met de ISDE-regeling

Tot 1 januari 2021 is er voor de SEEH voor woningeigenaren 84 miljoen euro subsidie beschikbaar. Het voornemen van de overheid is om vervolgens vanaf 1 januari 2021 investeringen in energiebesparende isolatiemaatregelen te subsidiëren vanuit de te verbreden regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Met deze zeer toegankelijke ISDE-subsidieregeling komt de overheid je tegemoet bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Via de ISDE is dan tot en met 2030 ook subsidie beschikbaar om woningen te isoleren.

Vraag het Alfa

Net als bij andere regelingen zijn er verschillende voorwaarden waaraan je moet voldoen om aanspraak te maken op de subsidie. Het is daarom aan te raden om vooraf contact op te nemen met je contactpersoon bij Alfa om de geplande activiteiten en investeringen te bespreken en te laten toetsen op de subsidiemogelijkheden.

Vragen? Met meer dan 32 vestigingen is Alfa overal dichtbij. Bekijk onze dienstverlening op het gebied van subsidieadvies of lees de recente nieuwsartikelen over subsidies.