Banner

Met Salaris en Personeel klaar voor 2023: save the date!

30 augustus 2022 | Door:  Erik Bos

Alfa Salaris en Personeel organiseert in november weer de jaarlijkse informatiebijeekomsten.
Ditmaal weer helemaal live en op meerdere loaties in het land!

Ben jij klaar voor 2023? De actualiteit biedt voldoende aanleiding om je voor te bereiden op jouw werkgeverschap in de toekomst. Daarnaast is het goed ‘in de wandelgangen’ met collega-ondernemers ervaringen te delen en jouw Alfa-adviseurs spreken. We hopen dat je er net zo naar uit ziet als wij. Waar gaan we het over hebben?

Werkgeverschap in een nieuwe arbeidsmarkt

Als ondernemer heb je vandaag te maken met een krappe arbeidsmarkt. Het personeelsverloop is groter dan een aantal jaren geleden. Binden en boeien van werknemers staat als gevolg daarvan hoog op veel werkgeversagenda’s. Stijgende kosten en een dalende koopkracht oefenen nog eens extra druk uit op (de gesprekken die je voert over) arbeidsvoorwaarden. Hoe ga je daarmee om?

  1. Op het snijvlak van loonkosten en aantrekkelijk werkgeverschap is het nodige mogelijk. Tijdens onze bijeenkomsten geven we je inzicht in de ontwikkeling van jouw loonkosten, maar wijzen we je ook op de mogelijkheid van flexibele arbeidsvoorwaarden. Zo lichten we het cafetariamodel toe, praten we je bij over mobiliteit (bijvoorbeeld fiets van de zaak) en proberen we te ontdekken welke mogelijkheden de werkkostenregeling je biedt. Denk bijvoorbeeld aan de vergoeding van reis- en thuiswerkkosten, maar ook aan onbelaste kostenvergoedingen.
  1. Hoe ziet jouw ideale personeelsbestand in de toekomst eruit? We denken met je na over de inzet van verschillende vormen van (flexibele) arbeid, over werving en selectie, duurzaam personeelsbeleid, schijnzelfstandigheid van zzp’ers en dergelijke.
  1. Natuurlijk informeren we je over actuele regelgeving die invloed heeft op jouw personeelsbeleid. Denk aan de Europese regelgeving over transparante arbeidsvoorwaarden die per augustus 2022 in het Nederlandse arbeidsrecht is verwerkt en aan verschillende vormen van verlof. Wat betekenen die voor jou, je werknemer en jouw salarisadministratie?

Save the date!

Onder voorbehoud van een onverhoopte corona-opleving noemen we je alvast de voorgenomen data en plaatsen van de gratis live sessies:

Op alle locaties houden we avondbijeenkomsten, behalve in IJsselstein en Raamsdonksveer (middag) en in Heerhugowaard (ochtend).

Begin oktober komen we met nadere bijzonderheden over onze live sessies. Dan bieden we tevens de mogelijkheid om je aan te melden. Hou onze berichtgeving goed in de gaten want vol is vol!

Erik Bos

Erik Bos

Senior personeelsadviseur

088 2533200 | ebos@alfa.nl


Meer over Erik