Banner

Met Alfa Salaris en Personeel klaar voor 2018!

12 oktober 2017 | Door:  Erik Bos

‘Met Alfa Salaris en Personeel klaar voor 2018? Moet ik me op zoveel nieuwe regelgeving voorbereiden dan?’ Een begrijpelijke reactie. De inkt van het regeerakkoord is nog maar net droog en het duurt dus nog wel even voordat alle beleidsvoornemens in wetgeving zijn omgezet. Toch krijg je als werkgever in het komende jaar te maken met nieuwe ontwikkelingen, waarvoor de basis al in het verleden is gelegd.

Ontwikkelingen die onder andere te maken hebben met jouw rol als verzuimbegeleider. Maar ook op het gebied van premiekortingen en subsidies gebeurt het een en ander. Daarom is een solide basis voor de start voor het komende jaar geen overbodige luxe. Wij hebben een aantrekkelijk programma samengesteld met onderwerpen die er voor jou als ondernemer toe doen.

Onderwerpen

Natuurlijk praten we je in vogelvlucht bij over wat je kunt verwachten vanuit het regeerakkoord. Verder komen de volgende onderwerpen en actualiteiten aan de orde:

Premiekortingen en subsidies
Met enige regelmaat verschijnen berichten in de media dat veel werkgevers geld laten liggen als het gaat om premiekortingen en subsidies. Weet jij of je geen voordeel mist? Volgend jaar gaan de huidige regelingen behoorlijk op de schop. Daardoor moet je op een andere manier met subsidies aan de slag. Wij leggen uit hoe!

Nieuwe Arbowet
Als werkgever heb je oog voor de arbeidsomstandigheden van jouw personeel. Natuurlijk. Hoewel dit vanzelfsprekend lijkt, heeft de wetgever regels opgesteld voor een goed arbobeleid. Die zijn veranderd. ‘En?’ zul je denken. Nou, de impact van de vernieuwing is behoorlijk. Heb je alles goed geregeld? Hoewel je tot juli 2018 de tijd hebt om het arbobeleid op orde te krijgen, is het niet verstandig dit onderwerp op de lange baan te schuiven.

Beoordeling arbeidsrelaties
De handhaving van de Wet DBA is inmiddels tot tweemaal toe uitgesteld. De introductie van die wet bracht veel opdrachtgevers en zelfstandigen in beroering: ‘Kunnen we op dezelfde basis blijven werken of zijn we eigenlijk onbedoeld werkgever en werknemer?’ Tijdens onze presentatie gaan we kort in op de huidige status.

Auto van de zaak
De auto van de zaak is altijd een ‘hot item’. Zeker nu de bepaling van de fiscale bijtelling er niet eenvoudiger op is geworden. In vogelvlucht praten we je bij.

Ben jij onze gast?

Benieuwd naar de visie van onze adviseurs op deze onderwerpen? Kom dan naar één van onze kosteloze bijeenkomsten, die wij in november en december organiseren. Klik hier voor een overzicht van de diverse locaties en tijden. Je kunt je daar aanmelden voor de bijeenkomst van jouw keuze. Je  kunt je hier ook meteen aanmelden.

Erik Bos

Erik Bos

Adviseur Salaris en Personeel


Meer over Erik