Banner

Loonaanpassing Fashion, Sport & Lifestyle

11 januari 2018 | Door:  Erik Bos

In 2016 zijn de CAO-partijen in jouw branche het eens geworden over de collectieve arbeidsvoorwaarden tot en met juni 2018. Uiteraard maakt de loonontwikkeling in deze periode onderdeel uit van de gemaakte afspraken. Per januari 2018 kun je de eerstvolgende algemene loonaanpassing tegemoet zien. In dit artikel informeren wij je daarover.

De CAO Fashion, Sport & Lifestyle, die een looptijd heeft van 1 juli 2016 tot en met 30 juni 2018, geldt voor ongeveer 100.000 werknemers in de mode- en sportdetailhandel, in de schoenen- en lederwarenbranche en in de detailhandel voor verf en woninginrichting. In de loop van 2016 zijn ook de collectieve arbeidsvoorwaarden voor de tuinbranche in de CAO opgenomen en in 2017 eveneens die voor de woonbranche en voor de juweliers en parfumerieën.

Loonontwikkeling

Tot en met 30 juni 2018 zal de procentuele loonstijging gelijk zijn aan de verhoging van het wettelijke minimumloon per 1 januari en per 1 juli van elk jaar. Minimaal zal het daarbij echter steeds gaan om een stijging met 0,4 procent. Deze verhoging geldt alleen voor zover medewerkers het maximum van hun loonschaal nog niet hebben bereikt.

Stijging per januari 2018: 0,81 procent

Eind vorig jaar heeft de overheid het wettelijke minimumloon per januari 2018 gepubliceerd. Dit stijgt met 0,81 procent. Daarom zullen niet alleen het wettelijke minimumloon, maar ook de feitelijke salarissen en de CAO-schaallonen in jouw branche in januari met 0,81 procent omhoog gaan, mits het maximum van de loonschaal nog niet is bereikt. De functie-indeling van jouw medewerkers zal duidelijk maken of dit het geval is.

Stijging woonbranche: 1 procent

Van alle sectoren die deelnemen aan de CAO Fashion, Sport & Lifestyle volgt alleen de woonbranche de loonaanpassingen volgens de CAO nog niet. Bedrijven in laatstgenoemde sector hebben met ingang van 1 januari 2018 te maken met een loonstijging met 1 procent in plaats van 0,81 procent. Vanaf 1 juli 2018 zal ook Wonen de algemene CAO-loonaanpassingen volgen.

Tot slot

Heb je vragen over de komende loonaanpassing in jouw branche? Neem dan gerust contact met ons op. Wij praten je graag bij! En met meer dan 30 vestigingen is Alfa overal dichtbij. Lees het laatste nieuws over Salaris en Personeel of bekijk onze dienstverlening.

Erik Bos

Erik Bos

Adviseur Salaris en Personeel


Meer over Erik