Banner

IT-audit wordt snel belangrijker bij Alfa

26 oktober 2020 | Door:  Dennis Out

Het is een vrij nieuwe dienst van Alfa, maar wel één die in de toekomst snel aan belang gaat winnen: IT-audit, vroeger ook wel de controle van EDP (Electronic Data Processing) genoemd. De toenemende automatisering binnen bedrijven is de reden van die snelle groei.

IT-audit is een dienst van Alfa Registeraccountants, die de controle van de jaarrekeningen van grote en middelgrote ondernemingen ondersteunt. Dat vraagt tegenwoordig niet alleen om kennis van de administratieve organisatie, maar ook van de wijze waarop die gegevens worden verwerkt.

Controle informatiebeveiliging

“Wat wij doen, is het controleren van – en het adviseren over – de informatiebeveiliging die aan het jaarverslag is gerelateerd. Dat is ook de link met de registeraccountants. Als registeraccountant word je gedwongen om daar steeds meer van te weten. Vandaar dat Alfa veel uren besteedt aan training van de medewerkers”, zegt Dennis Out. Hij is een van de IT-auditors, met een achtergrond als registeraccountant. Ook de controle van softwareproducten zoals online boekhoudpakketten en datacenters valt onder de dienstverlening. Een derde rol van de IT-auditors bij Alfa is de advisering over de AVG: bewaart een onderneming gegevens die haar worden toevertrouwd door bijvoorbeeld klanten en medewerkers wel veilig? 

Neem contact op met onze IT-specialisten of met jouw eigen contactpersoon van Alfa.