Banner

Is je mestadministratie wel op orde?!

23 december 2021 | Door:  Jeroen van den Hengel

Het jaar is bijna voorbij. Dit is het moment om je mestadministratie bij te (laten) werken. Daarbij hoort een berekening of je hebt voldaan aan de gebruiksnormen en mestverwerkingsplicht. Ook zal je willen weten hoe de mestregels in het nieuwe jaar voor je bedrijf uitpakken.

Landbouwers moeten verplicht een mestadministratie bijhouden. De gegevens over je mestvoorraden , de aan- en afvoer van overige (kunst)mest, en aan- en afgevoerde staldieren meld je uiterlijk 31 januari 2022 aan RVO via het formulier ‘Aanvullende gegevens landbouwer’. Ook als je geen mestvoorraad had op 31 december 2021 of in het afgelopen jaar geen dieren hebt gehouden, maar wel een uitnodiging van RVO hebt ontvangen, moet je toch opgave doen.

Alfa is je graag van dienst bij de opgave van de aanvullende gegevens. Daarbij maken wij een berekening van de gebruiksnormen, BEX/KringloopWijzer, mestverwerkingsplicht en grondgebonden groei over 2021. Ook stellen wij een bemestingsplan voor 2022  op.

Maak tijdig een afspraak zodat deze zaken vóór 1 februari verzorgd kunnen worden. Wij kunnen desgewenst gebruik maken van je abonnement op CRV Mineraal of AgroMineraal. Doe je de mestadministratie zelf? Dan kunnen wij de administratie controleren. Hiermee verklein je de kans op fouten en onregelmatigheden en daarmee ook het risico van correcties en boetes.

Met het ‘Totaal overzicht Mineralen’ (ToM pakket) biedt Alfa het volledige pakket waarmee wij je werk uit handen nemen. Voor meer informatie, ga naar www.alfa.nl/tom


Klik op de afbeelding voor een volledige weergave.

Jeroen van den Hengel

Jeroen van den Hengel

Bedrijfskundig adviseur

088 2531018 | jvdhengel@alfa.nl


Meer over Jeroen