Banner

Iris de Jong, al drie jaar gelukkig op een ‘stoffig’ accountantskantoor...

11 april 2022 | Door:  Iris de Jong

Je had Iris de Jong jaren geleden niet moeten vragen wat ze van een baan op een accountantskantoor dacht. “Het leek me een beetje stoffig.” Oef....inmiddels is haar mening 180 graden gedraaid. “Het is juist heel dynamisch”, zegt de salarisadministrateur van het Alfa-kantoor in Sneek. En nu ze ook nog een opleiding ‘professioneel leiderschap’ volgt, is de kans groot dat het niet bij die rol van salarisadministrateur blijft. “Ik wil me graag verder ontwikkelen bij Alfa, dat is iets wat goed bij mij past.”

Misschien was werken tussen de accountants, fiscalisten en bedrijfskundigen niet wat zij van haar toekomst verwachtte. En toch: helemáál toevallig is het niet, dat ze op haar huidige plek in Sneek zit. ”Ik heb een opleiding op het gebied van marketing en communicatie gedaan en liep stage bij het Stayokay hostel in Heeg. Ik ben er negen jaar gebleven als hoofd receptie, maar ik zat er aan mijn plafond. Tegelijkertijd ben ik een deeltijdopleiding toegepaste bedrijfskunde gaan doen. Een heel brede opleiding, je kreeg van heel veel facetten wel wat mee. Ook een stukje arbeidsrecht en HRM. Iets met personeel trok mij altijd al. Ik ben verder gegaan met de opleiding PDL Loonadministratie en heb gesolliciteerd bij Alfa Salaris en Personeel.”

Leuk gesprek bij Alfa

Ze begint in de zomer van 2018 als junior salarisadministrateur in Sneek, een paar kilometer van haar woonplaats Heeg (‘een echt watersportdorpje: in de zomer heel toeristisch, in de winter heel stil’). “Ik wist niet goed wat ik van Alfa Salaris en Personeel moest verwachten. Maar het was een heel leuk gesprek. Het ging in een open sfeer, Alfa was ook heel geïnteresseerd in mij persoonlijk.”

Klanten adviseren

Ook het werk zelf blijkt een verrassing, zegt Iris. “Ik dacht eerlijk gezegd dat het heel veel administratief werk zou zijn. Maar wat wij doen, is veel meer klanten adviseren op het gebied van salarissen en personeel. Ik pak ook al een stukje relatiebeheer mee, want ik heb een eigen klantenpakket. De agrarische klanten in Sneek werden al bediend, daardoor kwam ik automatisch in het midden- en kleinbedrijf terecht. Daar liggen ook mijn ambities. Ik heb onder andere klanten in de zakelijke dienstverlening, in de bouw en in metaal en techniek.”

Het is werk dat ze aan het Oosterom 11 in Sneek uitvoert in nauwe samenwerking met de medewerkers in Klazienaveen. “Samen zijn we één team dat de klanten in het noorden van Nederland bedient.”

Persoonlijke ontwikkeling

‘Ambitieus op en bescheiden manier’ noemt Iris zich op haar LinkedIn-profiel. Ambitieus genoeg om de volgende stap te zetten in haar ontwikkeling: er staat een vervolgopleiding VPS op stapel, wat staat voor Vakopleiding Payroll Services. En ondertussen is ze ook nog bezig met een andere interne opleiding bij Alfa, professioneel leiderschap. “Ik zit er nu middenin. Je gaat in die opleiding kijken waar je naartoe wilt binnen Alfa en wat je als persoon belangrijk vindt. Wat ik leuk vind is dat je meer van jezelf gaat ontdekken.”

Scherp blijven

Want dat is het doel, zegt Iris. “Ik wil me zeker niet beperken tot alleen het administratieve gedeelte van de salarissen. Naast het werk als salarisadministrateur zit ik ook in werkgroepen die over allerlei dingen meedenken. Zo focus ik mij op het ontwikkelen van nieuwe producten en het uitrollen van acties voor klanten. Ook ben ik betrokken bij een nieuw pilotproject voor het onboarden van nieuwe klanten. Op deze manier werk je samen met collega’s uit het hele land, wat erg leuk is. Het zorgt er ook voor dat je scherp blijft en het voorkomt dat het werk saai wordt. Integendeel, het is juist heel dynamisch op een accountantskantoor, zeker met al die wet- en regelgeving die elk jaar verandert.”

Iris de Jong

Iris de Jong

Salarisadministrateur

088 2532277 | idejong@alfa.nl


Meer over Iris