Banner

Inzetten op innovatie loont

11 augustus 2020 | Door:  Jelmer Beckmann

In tijden van crisis worden wij allemaal geconfronteerd met veranderingen. Zo worden tijdens de huidige corona-crisis vooral de mkb ondernemers hard geraakt. De tech-sector draait daarentegen erg goed vanwege de verdere digitalisering van dienstverlening en het vele thuiswerken. Voor alle sectoren geldt: inzetten op duurzame innovatie loont.

Door geforceerd te moeten breken met oude bedrijfsmodellen, kunnen nieuwe inzichten ontstaan die verrassend goed blijken te werken. Uiteraard kan niet ieder bedrijf een dergelijke schok abrupt opvangen. Voor deze bedrijven springt de overheid bij door middel van de (inmiddels gesloten) TOGS- en NOW-regeling. Deze regelingen zijn opgevolgd door de TVL-regeling (Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb) en NOW 2.0 regeling. Getroffen ondernemers kunnen met de TVL een tegemoetkoming krijgen, afhankelijk van de hoogte van de vaste lasten en het omzetverlies.

Duurzame innovatie

Toch is abrupte verandering binnen de bedrijfsvoering vaak niet gewenst. Duurzame innovatie en verandering over een langere periode heeft vaak een groter positief effect. En daar zijn wij in Nederland goed in. Samen met Zweden, Denemarken en Finland staat Nederland aan de top van het European Innovation Scoreboard van de Europese Commissie. Dit zie je dan ook terug in onze toppositie in de wereld als het gaat om nieuwe technieken, nieuwe kennis en innovatieve producten.

Subsidies voor innovatie

Om innovatie in Nederland verder te stimuleren zijn er diverse subsidies op landelijk en regionaal niveau. Hierbij kan je denken aan de R&D-samenwerkingssubsidie of de loonkostensubsidie voor innovatief (hooggeschoold) personeel.

Ook vernieuwen?

Zou je duurzame innovatie beter willen inbedden in je organisatie, maar weet je niet hoe? Of ben je bang voor de hoge kosten? Neem dan contact op met onze adviseurs, gespecialiseerd op het gebied van advisering rondom innovatie.

Jelmer Beckmann

Jelmer Beckmann

Fiscaal adviseur

088 2532793 | jbeckmann@alfa.nl


Meer over Jelmer