Banner

Hoe zit het met mijn vergunningen?

1 december 2021 | Door:  Gert-Jan van Grootheest

Wanneer heb ik een vergunning nodig of moet ik een melding doen bij het bevoegd gezag? Deze vraag moet beantwoord moeten worden als er wijzigingen in gebouwindeling of gebruik plaats vinden.

Bedrijfsoptimalisatie

Als ondernemer zoek je kansen en mogelijkheden om je bedrijf nóg verder te optimaliseren. In veel situaties vragen deze optimalisaties ook aanpassingen aan de gebouwen en indelingen. Maar weet je  of dit allemaal ‘zomaar’ kan? Wat als er een controle vanuit de Omgevingsdienst of Provincie komt? Sluiten je bouw-, milieu-en natuurvergunningen wel op elkaar aan en zijn deze in overeenstemming met de huidige situatie? Kan een spant verplaatsen omdat ik een melkrobot heb aangekocht? Zo een aantal vragen waar je als ondernemer niet dagelijks mee bezig bent maar die soms wel door je hoofd kunnen schieten. Bespreek deze vragen gewoon met je contactpersoon binnen Alfa.

Zonder vergunningaanvraag of melding

Binnen Alfa hebben we beschikking over specialisten op dit gebied, en ja, soms kan een wijziging ook prima zonder vergunningaanvraag of melding. De ervaring leert dat ondernemers zo enthousiast zijn over hun plannen ‘dat een geringe wijziging zó klaar is’, maar vergeet niet om tóch even verder te denken en zeker ook verder te vragen. Wij zijn ‘Overal dichtbij’ en helpen of adviseren hierin graag.

Heb je een specifieke vraag over bestemmingsplannen, milieu- en bouwvergunningen of wil je weten of iets vergunningvrij is? Neem dan contact met ons op, met ruim 30 kantoren zijn we overal dichtbij.

Wil je meer weten over onze ROM dienstverlening? Kijk dan op onze pagina over ROM.

Lees verder

Lees meer over vergunningen en ruimtelijke ordening.

Gert-Jan van Grootheest

Gert-Jan van Grootheest

Bedrijfskundig adviseur

088 2533086 | gvangrootheest@alfa.nl


Meer over Gert-Jan