Banner

Laatste kans: activeer tijdig je VIA-machtiging

30 maart 2021 | Door:  Sabine Rozeboom

Eind januari heb je een brief ontvangen van de Belastingdienst, waar het ‘Formulier Registratie Machtiging Intermediair Goedkeuren’ bij zatDeze brief heb je ontvangen omdat wij een machtiging voor je Vooraf Ingevulde Aangifte inkomstenbelasting (VIA) bij de Belastingdienst hebben aangevraagd. Wij vragen je om deze machtiging zo snel mogelijk, uiterlijk midden april, te activeren. 

 

Wat doen wij met de VIA machtiging 2020? 

De VIA is voor ons een hulpmiddel bij het opstellen van je aangifte inkomstenbelasting 2020. Wij gebruiken de gegevens van de VIA om te controleren of we alle stukken voor de aangifte ontvangen hebben en om te controleren of de aangifte volledig is ingevuld. Hiermee verkleinen wij de kans dat de Belastingdienst achteraf vragen over de aangifte stelt of dat de Belastingdienst achteraf je aangifte corrigeert. 

 

Hoe activeer ik de VIA machtiging 2020? 

Wanneer je wil dat wij je VIA gebruiken voor de aangifte 2020, dan kun je ons machtigen op de volgende manieren: 

 

  1. 1. Ga met je mobiele telefoon naar de website: www.alfa.nl/via 

  1. 2. Kies voor de foto-button en maak een foto van de QR-code die je terugvindt op het formulier. 

 

Activeren via website (computer): 
De VIA-machtiging kun je zelf activeren door op onderstaande knop te klikken en de instructies te volgen. Klik hier!  

Beperkte geldigheid machtiging 

De machtiging is geldig tot begin april. Zorg er daarom voor dat je ons deze maand nog machtigt. Want als wij gebruik kunnen maken van je VIA, ben je in een later stadium minder tijd kwijt met het verzamelen en aanleveren van de juiste informatie. Ook kost het ons minder tijd om je aangifte verzorgen. Een win-win situatie! 

 

Geen machtiging ontvangen? 

Heb je geen machtiging ontvangen of is de machtiging in de prullenbak beland? Neem dan contact op met je vestiging, zodat wij een nieuwe machtiging kunnen aanvragen. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met je vestiging. Wij helpen je graag. 

Sabine Rozeboom

Sabine Rozeboom

Fiscaal adviseur

088 2531663 | srozeboom@alfa.nl


Meer over Sabine