Banner

Dien schadeclaim in bij onterechte blokkade I&R-fraude

4 oktober 2018 | Door:  Jan Dirk Berends

Bij het onderzoek naar de I&R-fraude bij kalveren en koeien zijn 337 melkveebedrijven onterecht geblokkeerd. Dit blijkt uit het onderzoek naar onregelmatigheden bij de registratie van melk- en rundvee. Op deze 337 melkveebedrijven werd geen enkele fout in de administratie ontdekt. Er was dus ook geen reden voor een blokkade. Deze bedrijven kunnen een schadeclaim indien bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Van de verwerkte dossiers hebben alle 337 bedrijven aanvullend bewijsmateriaal aangeleverd voor de beoordeling van hun blokkadedossier. Hieruit bleek de feitelijke situatie later anders te zijn dan de NVWA uit de aanvankelijk beschikbare gegevens constateerde. Deze bedrijven krijgen een brief waarin wordt aangegeven dat het bedrijf onterecht was geblokkeerd.

Schadeclaim indienen

Wanneer de ondernemers vinden dat zij door de blokkade schade hebben geleden, kunnen zij een schadeclaim bij de NVWA indienen. De NVWA zal dit verzoek in behandeling nemen. Als er sprake is van aantoonbare schade door de onterechte blokkade, dan zal deze worden vergoed.

Heeft u hulp nodig? Alfa helpt u graag.

Jan Dirk Berends

Jan Dirk Berends

Bedrijfskundig adviseur


Meer over Jan Dirk