Banner

Deadline Gecombineerde opgave blijft 15 mei

7 april 2020 | Door:  Marloes ter Woerds

De uiterlijke indieningsdatum van de Gecombineerde opgave blijft 15 mei. Minister Schouten gaat de datum niet met een maand vooruitschuiven, zoals de Europese Commissie toestaat. De minister geeft prioriteit aan het zo snel mogelijk kunnen uitbetalen van de subsidies. Het is dan ook belangrijk dat de aanvragen uiterlijk 15 mei binnen zijn.

Door de coronamaatregelen werken de bedrijfsadviseurs zoveel mogelijk vanuit huis. Het is nu niet zeker of adviseurs na 15 mei weer bij boeren langs kunnen om hen te ondersteunen bij de aanvraag.

Problemen

RVO gaat bekijken hoe problemen waar boeren en bedrijfsadviseurs nu tegenaan lopen, zo goed mogelijk kunnen worden opgevangen. Binnenkort zal op de website van RVO meer informatie worden gegeven over hoe te handelen bij problemen in verband met coronacrisis, welke correctiemogelijkheden er zijn en wanneer eventueel beroep kan worden gedaan op overmacht. 

Opgave juist invullen

Dit jaar zitten in de Gecombineerde Opgave enkele nieuwe vragen. Het is belangrijk dat deze vragen juist ingevuld worden, omdat de informatie wellicht ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Eén van deze vragen gaat over de geproduceerde hoeveelheid melk in plaats van de geleverde liters melk. Zie hiervoor ook het eerder verschenen artikel 

Vanwege de corona maatregelenworden de Gecombineerde Opgaven door de bedrijfskundigen bij Alfa grotendeels op afstand besproken en ingediend. Tijdens een telefoon- of videogesprek bespreken we de gegevens die ingevuld moeten worden en vullen deze samen met de ondernemer aan voor een juiste opgave.  Ook in deze onzekere tijden zetten we er gezamenlijk onze schouders onder.

Alfa is dichtbij

Het invullen van de Gecombineerde Opgave is onderdeel van het ToM-pakket van Alfa. Met ToM – het Totaal overzicht Mineralen- nemen we jou werk uit handen. Meer informatie? Neem dan contact op met een van de bedrijfskundigen bij jou in de buurt. Met ruim 30 vestigingen zijn wij overal dichtbij!
 

Marloes ter Woerds

Marloes ter Woerds

Bedrijfskundig adviseur

088 2531253 | mterwoerds@alfa.nl


Meer over Marloes