Banner

Beslissing uitbetaling betalingsrechten ontvangen? Controleer de beslissing!

27 november 2019 | Door:  Marit van de Bunt - Willemse

Vanaf 1 december start RVO met het uitbetalen van de basisbetaling en de andere directe betalingen uit het GLB over het jaar 2019. Als je de beslissing van de uitbetaling ontvangt, heb je zes weken de tijd om bezwaar te maken. Controleer de beschikking goed.

RVO heeft toegezegd dat eind december minimaal 95% van de aanvragers een beslissing heeft ontvangen over de basisbetaling. De vergroeningsbetaling en de extra betaling jonge landbouwers worden voor zover dat mogelijk is samen met de basisbetaling uitbetaald. Dit kan alleen als alle controles zijn gedaan en de tarieven bekend zijn. In geval van controle, of als je eerst alleen de basisbetaling ontvangen hebt, kun je de definitieve beslissing vanaf februari 2020 verwachten.

Bedragen

De waarde van de basisbetaling voor het jaar 2019 bedraagt 262,91 euro per hectare. De vergroeningsbetaling bedraagt voor het jaar 2019 113,70 euro per hectare (43,249% van de basisbetaling.

Wat moet je controleren?

Als je de beslissing van uitbetaling ontvangt, heb je zes weken de tijd om bezwaar te maken tegen de beslissing. Het is van belang dat je de volgende zaken goed controleert:

Ben je het niet eens met de beslissing? Dien een bezwaar tijdig in: één dag te laat is te laat. Wij kunnen voor jou de beslissing controleren en eventueel bezwaar indienen. Interesse? Neem dan contact op met jouw adviseur, met meer dan 30 vestigingen is Alfa overal dichtbij.

Lees ook andere relevante artikelen over dit onderwerp:

Marit van de Bunt - Willemse

Marit van de Bunt - Willemse

Bedrijfskundig adviseur

088 2531425 | mvdbunt@alfa.nl


Meer over Marit