Banner

Chantal van Oijen start als directievoorzitter voor drie zuidelijke Alfa-kantoren

18 september 2020 | Door:  Fou-Khan Tsang

Met de benoeming van Chantal van Oijen als directievoorzitter voor de regio Brabant-Limburg zetten we een stap richting meer zichtbaarheid in het zuiden. In Brabant en Limburg is Alfa met drie kantoren vertegenwoordigd. In de twee ondernemende provincies liggen forse groeikansen. Chantal krijgt per 1 november de verantwoordelijkheid over de ongeveer zestig medewerkers van de vestigingen Raamsdonksveer, Langenboom en Heythuysen.

Onbekend in de regio is de nieuwe directievoorzitter zeker niet. Drs. Chantal van Oijen was de afgelopen vijf jaar algemeen directeur van Boels Zanders Advocaten, een groot advocatenkantoor met vestigingen in Eindhoven, Venlo en Maastricht. “De advocatuur is een andere wereld maar er zijn ook veel overeenkomsten met de accountancy. Het is een interessante wereld waar van alles gebeurt. Denk aan digitalisering, klanten die steeds kritischer worden, kantoren die goed moeten nadenken over hun positionering. Vooral die digitalisering is heel belangrijk, die dwingt je als kantoor om heel goed na te denken over de balans tussen ‘tech’ en ‘touch’. Hoe onderhoud je toch het contact met die klant?” Het zijn ontwikkelingen die één op één ook voor Alfa gelden.

Vergelijkbaar werkterrein

Ook haar werkterrein van straks lijkt heel sterk op dat in haar huidige rol. “Bij Boels Zanders ben ik als algemeen directeur verantwoordelijk voor de algehele bedrijfsvoering. Ik ontwikkel samen met het dagelijks bestuur de strategie en het beleid, ik verzorg de operationele aansturing van de stafafdelingen en de uitvoering van het beleid. Het zwaartepunt daarin ligt op HR, marketing, sales en business development.”

Overleggen met klanten

Doel van haar komst is onze positie te versterken in Brabant en Limburg, twee provincies waar Alfa nog een forse inhaalslag kan maken. Een vaste standplaats krijgt de inwoonster van ‘s-Hertogenbosch niet. Ze rouleert tussen de drie vestigingen. “Boels Zanders heeft ook drie kantoren. Ik ben gewend om te reizen. Ik hoef niet zo nodig iedere dag op dezelfde plek te zitten.”

Regelmatig zal Chantal aanschuiven bij het overleg met klanten. “Vanuit de verschillende kantoren wil ik zoveel mogelijk klanten bezoeken. Dat is de beste manier om terug te krijgen hoe onze klanten de dienstverlening ervaren en hoe we ons kunnen aanpassen aan de veranderingen van morgen.”

Menselijke gezicht

Alfa is voor haar overigens geen onbekende. “De accountancywereld kende ik zeker wel. Ik kende Alfa als een top-10 speler. Wat mij tot nu toe het meest is opgevallen is het menselijke gezicht van Alfa, de toegankelijke aanpak richting de klant en richting de eigen medewerkers. Het ‘dichtbij’ dat Alfa uitdraagt heb ik zeker ervaren. Dat onderscheidt Alfa van de traditionele kantoren met een partnerorganisatie. Dat spreekt mij enorm aan. Samen met de digitaliseringsslag die gaande is.”

Met echtgenoot Johan heeft Chantal thuis in ‘s-Hertogenbosch twee kinderen: Anouk van 16 en Benjamin van 14. Ook bestuurlijk is ze actief, als bestuurslid van Hockeysociëteit HC ‘s-Hertogenbosch. We wensen haar een heel plezierige tijd bij Alfa!

Fou-Khan Tsang

Fou-Khan Tsang

Voorzitter Raad van Bestuur

| ftsang@alfa.nl


Meer over Fou-Khan