"Al van jongs af aan wil ik graag anderen adviseren, ook geef ik daarbij regelmatig ongevraagd advies"

25 januari 2021 | Door:  Lisa Klein Nagelvoort

Dit heb ik meegekregen van mijn vader, die mij vroeger ook altijd van alles leerde en eigenlijk ook altijd iedereen ongevraagd advies geeft. Het is misschien niet altijd leuk om te horen, maar wel altijd leerzaam. 

Ook in mijn dagelijkse werkzaamheden geef ik proactief advies aan zowel mijn collega’s als aan de klant. Ik houd ervan om samen aan een casus te werken, waarbij ik kan adviseren hoe we samen een bepaald probleem kunnen oplossen, of een bepaald doel kunnen bereiken. Ik wil dit zo goed mogelijk in samenwerking met elkaar doen, want we kunnen altijd van elkaar leren. Zonder input kan ik geen gepast advies geven, en dus ben ik van mening dat we samen het verst komen. Ik pas dan ook goed bij de cultuur van Alfa, omdat Alfa ook proactief -samen met de klant- adviseert, en zo dicht mogelijk bij de klant staat. Iedereen leert daar immers van.

Ik ben afgestudeerd in het Strafrecht. Dit heb ik gekozen, omdat ik gek ben op regels en voorschriften. Dit mag ik bij Alfa intern en extern toepassen. Intern, waarbij ik op verzoek van mijn collega’s op hun werk controles uit mag oefenen, en extern waarbij ik samen met de klant bekijk welke mogelijkheden er zijn binnen de huidige regels.
Ik heb tijdens mijn opleiding Strafrecht een stage gelopen, en uiteindelijk heb ik besloten niet voor het werk als advocaat te kiezen, omdat ik vooral tijdens mijn stage, maar ook door verhalen van collega’s hoorde dat je eigenlijk pas echt bij het team hoorde op het moment dat je partner bent binnen het bedrijf. Dat is niet de manier waarop ik wil werken. Om die reden pas ik erg goed bij Alfa, omdat daar iedereen een deel eigenaar is van het bedrijf.

Dit beleid voert Alfa intern ook door, waarbij wij allen de mogelijkheid krijgen onze kennis zoveel mogelijk up to date te houden. Ook ik draag daarbij aan, door mijn collega’s intern op te leiden en te helpen bij diverse vraagstukken.
Transparantie is voor mij ook een belangrijke kernwaarde, waarbij ik hetzelfde standpunt inneem als Alfa. Het is van groot belang om samen met de klant te werken en daarbij open en eerlijk te zijn over de verwachtingen naar elkaar toe. We werken met elkaar in teamverband en kunnen daarbij ook op elkaar terugvallen. Dit betekent dat de klant altijd een heel team achter zich heeft staan dat zo goed mogelijk de klant wil bedienen.

Ben jij op zoek naar een partner die je van gevraagd en ongevraagd advies kan voorzien? Dan passen wij waarschijnlijk heel goed bij elkaar.

Lisa Klein Nagelvoort

Lisa Klein Nagelvoort

Salarisadviseur

088 2532775 | lkleinnagelvoort@alfa.nl


Meer over Lisa