Banner

Aankondiging: de doorlopende machtiging VIA en kopie aanslagen

5 oktober 2021 | Door:  Sabine Rozeboom

Doet Alfa voor jou de aangifte inkomstenbelasting? Houd dan vanaf eind oktober de brievenbus in de gaten. Je ontvangt van de Belastingdienst een brief ‘Formulier Registratie Machtiging Intermediair doorlopende machtiging goedkeuren’. Je kunt deze brief naar ons sturen of de instructie volgen om het online af te handelen. De online instructie ontvang je medio oktober van ons, ongeveer gelijktijdig met het ontvangen van de brief van de Belastingdienst.

Wat is eigenlijk een doorlopende machtiging?

Door de doorlopende machtiging te activeren, ontvangen wij digitale kopieën van je aanslagen inkomstenbelasting die de Belastingdienst je stuurt. Daarmee kunnen wij gemakkelijk controleren of de aanslagen overeenkomen met je aangifte. Door de activatie kunnen wij ook gebruik maken van de vooraf ingevulde gegevens voor je aangifte inkomstenbelasting. Dit verhoogt de kwaliteit van de aangifte. Bovendien hoef je ons niet meer jaarlijks te machtigen en de stroom van machtigingsbrieven vervalt. En mocht je de doorlopende machtiging willen stopzetten, dan kan dat altijd!

Hoe activeer je eenmalig de doorlopende machtiging?

Je ontvangt van de Belastingdienst in oktober een brief ‘Formulier Registratie Machtiging Intermediair doorlopende machtiging goedkeuren’. Je kunt met deze brief een aantal dingen doen:

  1. Stuur of mail deze brief naar je contactpersoon bij Alfa
  2. Volg de instructie die je medio oktober van ons krijgt. Daarmee kun je de machtiging online afhandelen door de machtigingscode op de website van Alfa in te vullen. Erg belangrijk is dat je, zodra je de brief van de Belastingdienst ontvangt, deze brief tijdig aan ons verstrekt. De activeringsperiode die de Belastingdienst hanteert loopt tot 1 december 2021.

Wil je Alfa – ondanks de voordelen – niet (meer) machtigen?

Wil je – ondanks de hierboven genoemde voordelen – niet dat Alfa gebruik maakt van de vooringevulde aangifte gegevens (VIA) en digitale kopieën van aanslagen ontvangt? Dan activeer je de machtiging niet. Je kunt ook de machtiging op een later moment stopzetten door je contactpersoon hierover te informeren. Afmelden kan dus altijd en heeft directe werking. Wij ontvangen dan geen kopie-aanslagen of gegevens meer.

Vragen?

Heb je vragen over de doorlopende machtiging, neem dan contact op met jouw Alfa contactpersoon. Met meer dan 30 vestigingen zijn wij altijd dichtbij.

Sabine Rozeboom

Sabine Rozeboom

Fiscaal adviseur

088 2531663 | srozeboom@alfa.nl


Meer over Sabine