Banner

48 miljoen euro voor vergroening transportsector

5 april 2018 | Door:  Jorian Blom

Tijdens het congres van de Topsector Logistiek heeft staatssecretaris Van Velthoven 25 miljoen euro beschikbaar gesteld om de Nederlandse mobiliteitssector te verduurzamen. Dit geld komt beschikbaar via een DKTI-subsidieregeling (Demonstratieregeling Klimaattechnologieën en –innovaties in Transport).

Deze bestaande regeling is onderdeel van het bredere Energieakkoord, dat de overheid samen met het bedrijfsleven en verschillende milieuorganisaties met elkaar hebben afgesproken.

Het resterende bedrag van 23 miljoen euro wordt door de Topsector Logistiek gebruikt om de Nederlandse logistieke sector via verschillende projecten te verduurzamen. Enkele voorbeelden van projecten waaraan dit geld wordt besteed, zijn Lean & Green en Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (Green Deal ZES).

Op dit moment is het nog niet mogelijk nieuwe aanvragen in te dienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Wanneer deze regeling wordt geopend voor nieuwe aanvragen, wordt dit via Alfa Actueel en via de nieuwsbrief bekendgemaakt.

Heb je vragen over subsidieregelingen of ben je van plan binnenkort een investering te doen in nieuw transportmateriaal? Informeer ons, zodat wij kunnen meekijken of er mogelijk regelingen op jouw investering van toepassing zijn. 

Lees het recente nieuws voor de transportbranche en subsidies.
 

Jorian Blom

Jorian Blom

Adviseur

088 2533264 | jorianblom@alfa.nl


Meer over Jorian