Claire Vrolijk

Claire Vrolijk

Juridisch adviseur

Juridisch adviseur ondernemingsrecht en arbeidsrecht ben ik bij Alfa, sinds 1 juli 2021. Dat doe ik voor alle vier de vestigingen in de Achterhoek, met Aalten als standplaats. Mijn specialisatie is het midden- en kleinbedrijf. Ondernemingsrecht en arbeidsrecht zijn bij uitstek rechtsgebieden waar een ondernemer heel veel mee te maken heeft. Denk maar eens aan een bedrijfsovername,  herstructureringen het opstellen en beoordelen van uiteenlopende overeenkomsten, huurcontracten, algemene voorwaarden en incassozaken.

En heb je als mkb’er ook nog personeel, dan komt het arbeidsrecht eraan te pas. Met praktische vragen over het opstellen van arbeidscontracten, het ontslag van een medewerker of ziekte van een medewerker.

Ervaring heb ik opgedaan bij meerdere collega-accountantskantoren. Bewust heb ik de stap naar Alfa gemaakt. Hier kan ik onderdeel zijn van een groot juridisch team. Daardoor zijn we in staat om antwoord te geven op uiteenlopende vragen.

Ook op heel specifieke vragen. Er is altijd wel een Alfa-collega elders in het land die kennis heeft van een specialistisch terrein. Als accountants hebben we daarbij een voorsprong ten opzichte van andere juridische adviseurs. We zijn vertrouwenspersoon van ondernemers, we zijn automatisch al van veel zaken die spelen op de hoogte. Daardoor staan we dichter bij die ondernemer. Het voelt vertrouwder om Alfa in te schakelen als je juridisch adviseur.

Vooral omdat we dezelfde taal spreken. Geen juridische taal, maar de taal die je als ondernemer begrijpt. Daar ligt mijn kracht ook, om het jargon begrijpelijk te vertalen. Dan kun je als juridisch adviseur pas echt van toegevoegde waarde zijn. En ervoor te zorgen dat je als ondernemer problemen vóór bent, door tijdig actie te ondernemen.


Recente artikelen van Claire

Huren van bedrijfsruimte wordt duurder

Huren van bedrijfsruimte wordt duurder

1 februari 2023

Veel huurders van bedrijfsruimtes zien een forse huurindexering, doordat de indexering van de huurprijs is afgesproken op basis van het stijgende consumentenprijsindexcijfer.

Verhuurders en huurders opgelet: verplicht Energielabel C voor kantoorruimte

Verhuurders en huurders opgelet: verplicht Energielabel C voor kantoorruimte

7 december 2022

Per 1 januari 2023 moet ieder kantoorpand minimaal energielabel C hebben. Wat heeft dat voor een gevolgen?

Even voorstellen: juridisch team voor de vier Achterhoek-vestigingen

Even voorstellen: juridisch team voor de vier Achterhoek-vestigingen

19 oktober 2022

Juridische advisering is een vast onderdeel van het dienstenpakket van Alfa, zowel voor de agrosector als in het mkb.

Werkgevers opgelet: nieuwe arbeidswetgeving op komst

Werkgevers opgelet: nieuwe arbeidswetgeving op komst

25 april 2022

Per 1 augustus 2022 treedt een aantal belangrijke wijzigingen in het arbeidsrecht in werking.