Ontmoet ons team: Marloes ter Woerds!

10 januari 2022 | Door:  Marloes ter Woerds

Marloes ter Woerds weet als geen ander wat er allemaal bij een agrarische onderneming komt kijken. Stilzitten in haar vrije tijd doet ze niet, naast haar baan als bedrijfskundig adviseur bij Alfa runt ze samen met haar ouders een melkveebedrijf.

Marloes werkt inmiddels al zo’n 2,5 jaar bij Alfa. Ze voelt zich hier helemaal thuis. Niet alleen in ons cluster Twente-Salland maar ook in de Achterhoek kennen de collega’s haar goed. Ze heeft namelijk voor beide clusters werkzaamheden opgepakt. Toen ze in 2019 begon bij Alfa Achterhoek konden we al snel haar hulp in Twente-Salland goed gebruiken. Nu heeft ze besloten om volledig voor Twente-Salland te werken. Zo kan ze zich focussen op één werkgebied.

Werkzaamheden

Ondanks haar overstap naar cluster Twente-Salland, blijft haar functie hetzelfde. Binnen haar werk houdt Marloes zich voornamelijk bezig met bedrijfskundige onderwerpen. Denk hierbij aan bedrijfsplannen, mestwerkzaamheden, de kringloopwijzer en fosfaatrechten. Marloes is voor veel klanten een bekend gezicht. Ze zit er vaak mee aan tafel voor bedrijfskundig advies. In gesprek gaan met ondernemers vindt ze het leukste aan haar werk.

Naast haar parttime baan bij Alfa, runt Marloes samen met haar ouders een melkveebedrijf in Haaksbergen. Ze is in de avonden en op haar vrije dagen vaak te vinden op de boerderij. Hier pakt ze niet alleen het bedrijfskundige werk op, maar helpt ze mee met alle voorkomende werkzaamheden. De combinatie van haar werk bij Alfa en het melkveebedrijf past bij haar. Alleen maar achter een computerscherm werken, zou voor Marloes niks zijn. Dat ze theoretische en praktische werkzaamheden met elkaar kan combineren, bevalt haar goed.  

Blijven ontwikkelen

Marloes is positief over werken bij Alfa. Jezelf blijven ontwikkelen staat binnen de organisatie centraal. Zo begon Marloes direct op haar eerste werkdag aan de Bachelor of Business Administration (BBA). Ze vindt het goed dat je gestimuleerd wordt om door te leren. Naast de opleiding BBA heeft ze ook de opleiding Bedrijfscoach Stikstof afgerond. Met die kennis op zak kan ze agrarische ondernemers ondersteunen in het nemen van stikstof reducerende maatregelen.

Nog een opleiding of cursus binnen Alfa volgen, sluit Marloes niet uit. Voor nu gaat ze zich eerst focussen op haar werkzaamheden binnen cluster Twente-Salland. Wij zijn natuurlijk heel blij dat Marloes ons cluster komt versterken!

Lijkt werken bij Alfa jou ook leuk? Bekijk dan onze vacatures en wie weet word jij onze nieuwe collega! 

Marloes ter Woerds

Marloes ter Woerds

Bedrijfskundig adviseur

088 2531253 | mterwoerds@alfa.nl


Meer over Marloes