Sander Hooijman

Sander Hooijman

Assistent accountant

Naast mijn werkzaamheden bij Alfa als assistent accountant volg ik een studie tot register belastingadviseur voor het MKB. Daarvoor heb ik de opleiding accountancy gedaan aan de hogeschool Inholland. Ik had mij voor bedrijfseconomie ingeschreven totdat een huidige collega mij overhaalde om bij Alfa te komen werken, omdat Alfa mij goed zou passen. Ik ben hierdoor geswitcht naar accountancy. En geen seconde spijt. Voordat ik naar het hbo ging heb ik mijn mbo-diploma ondernemer detailhandel gehaald en gewerkt bij Waterdrinker en Hilverda de Boer.

Bij Alfa ben ik voornamelijk actief op de afdeling tuinbouw. Mijn werkzaamheden bestaan uit het boeken van de administratie van klanten, opstellen van btw-, IB- en VPB-aangiftes en het samenstellen van jaarrekeningen. Ook maak ik deel uit van het NOW-team, waarin wij gespecialiseerd zijn in het afhandelen van subsidies met betrekking tot Covid-19. Daarnaast ben ik lid van het salesteam waarin ik meeloop met acquisitiegesprekken. Hiervoor volg ik ook nog de interne Acquisitie Academie, zodat ik op korte termijn zelfstandig potentiële klanten kan bezoeken.

Op kantoor heerst een gezellige, informele sfeer. De samenwerking tussen collega’s verloopt soepel en iedereen heeft zijn eigen specialisme. Op termijn zie ik mijzelf doorgroeien naar klantbeheerder. Ik zou graag klanten persoonlijk willen ontmoeten, hun bedrijf willen leren kennen, mogelijkheden aanbieden en ze helpen problemen op te lossen. Ik kijk er naar uit om dat allemaal te gaan ontdekken!

Ik beschrijf mezelf als een goedlachs, leergierig en een betrouwbaar persoon. Ik woon sinds kort in Amstelveen, maar ben een geboren en getogen Aalsmeerder. Ik kom uit een ondernemersfamilie. Beide opa’s hebben een tuinbouwbedrijf gehad en mijn ouders hebben een handelskwekerij in de bloemen.