Banner

Van ervaren klantbeheerder naar adviseur bij Alfa Consultants

18 augustus 2020 | Door:  Marina de Wit

"Mooi dat ik de kans krijg om binnen Alfa een nieuw pad te bewandelen"

Alfa Consultants, het team binnen Alfa dat zich richt op fusies & overnames, waardebepaling, financiering en subsidies, is bezig zijn activiteiten naar West-Nederland uit te breiden. Stephan de Groot, voorheen klantbeheerder in Aalsmeer, is een van de adviseurs die gaat helpen deze groeiambities in te vullen. “Naast onze hoofdvestiging in Nijkerk, wordt kantoor Aalsmeer de tweede uitvalbasis van Alfa Consultants. Zo staan we nog dichter bij (internationale) klanten in het westen van het land. Ook de strategische ligging nabij Schiphol komt van pas voor onze internationale relaties.”

Bewuste keuze

Stephan (31) is al meer dan elf jaar werkzaam op kantoor Aalsmeer. In het afgelopen decennia heeft hij zich ontwikkeld van junior assistent naar ervaren klantbeheerder. “Mijn switch naar Alfa Consultants is een bewuste keuze. Ik heb eerder in mijn rol als klantbeheerder diverse mooie aan- en verkoop trajecten opgepakt voor onze klanten in Aalsmeer samen met de collega’s van Alfa Consultants. Ik vond dit leuke, leerzame trajecten en bedacht me dat ik in het verlengde van mijn klantbeheerderschap veel voor de klant kan betekenen. Op het terrein van overnames en aan- en verkooptrajecten is de klant vaak niet thuis. Terwijl dit voor ondernemers vaak juist mooie stappen zijn en grote, belangrijke momenten.”

Het is niet dat Stephan zijn werk als klantbeheerder niet meer leuk vond, maar deze uitdaging kwam voorbij. “Mooi dat ik de kans krijg om binnen Alfa een nieuw pad te bewandelen. Buiten Alfa was ik niet zo snel op zoek gegaan, want ik vind Alfa een fijn bedrijf om voor te werken en voel me sterk verbonden met de organisatie.” Stephan werkt nauw samen met Christiaan Buis, senior jurist en projectleider bij Alfa Consultants. “Het team in het westen opbouwen en laten groeien, zie ik als een grote challenge de komende periode. Verder trekt het meer projectmatige werken mij wel. Qua klanten is het heel divers: we begeleiden zowel kleine als grote overnames.”

Van generalist naar specialist

Stephan gaat zich bij de consultantstak primair richten op overnametrajecten. Interessant vind ik dat je bij Alfa Consultants te maken krijgt met veel verschillende disciplines zoals subsidies, fiscale en juridische zaken, waarderingen en financieringen. Gelukkig heb ik door mijn opleiding tot accountant een brede oriëntatie en de komende tijd ga ik een opleidingstraject in om me echt te kunnen specialiseren in overnames en financieringen. Ik ga dus van generalist naar specialist.”

Stephan zit al gelijk na zijn overstap vol in de aan-en verkooptrajecten. Daarnaast is hij bezig met matchmaking. “We kijken welke overname kandidaten ons binnen en buiten het Alfa netwerk worden aangeboden. Zo bekijken wij of het mogelijk is om een match te maken met een onderneming in ons klantenbestand. Andersom kan ook: we gaan dan voor Alfa klanten op zoek naar een geïnteresseerde partij op de markt. Klanten goed helpen, blijft het allerbelangrijkst, daar haal ik veel energie uit.”

Loslaten

Bij een nieuwe uitdaging laat je ook altijd iets achter. “Ik vind het moeilijk om mijn klanten los te laten. Er is vaak een speciale band ontstaan, omdat je toch veel met ze hebt meegemaakt. Mooie en minder mooie momenten, dat zijn wel de momenten dat je er vaak stond om een klant te helpen. Als de klant er even niet meer uitkwam, reed ik gerust in de avond naar hem toe. Je hebt toch relaties van 11 jaar opgebouwd! Wel heel fijn dat dit door andere klantbeheerders goed wordt opgepakt. Ik laat de klanten die ik bediende met een gerust hart achter”, eindigt Stephan.

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina