Banner

Tjeerd van de Polder: een jaar in dienst bij Alfa

22 november 2021 | Door:  Marina de Wit

Tjeerd van de Polder, senior juridisch adviseur, was 16 november een jaar in dienst bij Alfa. Inmiddels is hij doorgegroeid naar teamleider van de juridische afdeling. Tijd om eens even met hem om tafel te gaan.

Hoe kijk je terug op je eerste jaar bij Alfa?

Ik ben bij Alfa begonnen omdat ik graag binnen een team wilde werken met enthousiaste specialisten. Dat is gelukt! Dat het daarbij ook nog hele leuke mensen zijn en ik de kans gekregen heb om zo vroeg in mijn carrière mijzelf bij Alfa al te kunnen ontwikkelen, is meer dan ik had durven hopen.

Ook buiten het werk wordt er van alles georganiseerd (voor zover binnen Corona mogelijk) waardoor ik mijn collega’s ook op een andere manier heb leren kennen. Alfa zorgt goed voor haar mensen: in het afgelopen jaar was er bijvoorbeeld veel aandacht in de vorm van een thuisbezorgd Italiaans pakket of een aanmoedingspakket tijdens een EK kwalificatiewedstrijd. Alfa toont op deze manier betrokkenheid bij haar medewerkers op een manier die ik, of mensen uit mijn omgeving, nog niet bij een andere werkgever hebben gezien of meegemaakt.

Is jouw functie wat je ervan verwachtte?

Meer dan dat. De werkzaamheden zijn erg divers, zoals het adviseren van klanten bij het opstellen van een samenwerkingsverband, het beoordelen van licentieovereenkomsten en het sparren met klanten over de juridische gevolgen van bepaalde beslissingen. Het is geweldig om met een multidisciplinair team te werken aan ingewikkelde opdrachten waarbinnen iedereen zijn rol pakt.

Wat is het meest uitdagende in je functie?

Door het enthousiasme waarmee de juridische dienstverlening is omarmd, zijn er vele mooie klussen die allemaal aandacht verdienen. Iedereen de aandacht geven die ze verdienen, is soms een uitdaging. Daarom zijn we op zoek naar een jurist om de groei die we gerealiseerd hebben en nog verder gaan uitbreiden, goed vorm te geven.

Wat heeft je positief verrast?

Dat, ondanks mijn start midden in de coronacrisis, ik toch een goede band met de vele collega’s heb kunnen opbouwen.

Hoe zie jij de toekomst qua afdeling, groei, uitbreiding?

De juridische afdeling binnen Alfa heeft het afgelopen jaar haar meerwaarde voor Alfa bewezen en ik verwacht dat we ons team het komende jaar nog verder gaan versterken zodat we nog meer klanten blij kunnen maken en rust kunnen geven.

Voor dit versterken zijn we op zoek naar een extra jurist, iemand die inhoudelijk al een bepaalde basis heeft en de behoefte heeft om verder uit te groeien naar een gedegen juridisch adviseur: waarbij je de kans krijgt om jezelf te specialiseren in een vakgebied waarbij je niet alleen werkzaamheden gaat doen voor ons cluster, maar voor ook voor de andere Alfa clusters in het land. De vestigingen Aalsmeer en Bleiswijk zijn erg gericht op klanttevredenheid en hebben een enthousiast team van klantbeheerders die het beste willen voor hun klant. Een goede jurist kan ontzettend veel meerwaarde hebben voor een klant en dat weten ze. Er komt dus vanuit allerlei hoeken en disciplines werk binnen. Dit maakt het werk uitdagend en leuk.

Waarom zou jij Alfa aanbevelen aan toekomstige collega’s?

Als je een organisatie zoekt die zelf groeit en jou daarin meeneemt, ben je bij Alfa aan het juiste adres. Naast de vele leuke collega’s hangt er een ongedwongen sfeer en is er veel ruimte voor eigen initiatief. Als je bijvoorbeeld ruimte voor verbetering ziet op een bepaald vlak krijg je de ruimte om die verbetering aan te brengen. Hierbij helpen je collega’s mee omdat de neuzen dezelfde kant op staan.

Zo is mij afgelopen jaar opgevallen dat de lay-out van de verschillende overeenkomsten door de loop der tijd van elkaar verschilde. Iets wat soms verwarring opwekt bij de klant. Ondertussen zijn we druk doende om de lay-out van de verschillende overeenkomsten gelijk te trekken, zodat niet alleen de inhoud van hoogwaardige kwaliteit is, maar ook de presentatie van de overeenkomsten die hoogwaardige kwaliteit uitstraalt.

 

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina