Banner

Stephan de Groot 12½ jaar in dienst

1 augustus 2022 | Door:  Marina de Wit

Van derdejaars accountancy-student bij Alfa naar overname adviseur bij Alfa Consultants. In 12½ jaar heeft Stephan de Groot ambitieuze stappen binnen Alfa gemaakt. Deze ‘vrolijke enthousiaste, directe, hardwerkende en betrokken’ consultant, zo wordt hij door zijn collega’s omschreven, heeft daar alle kans toe gekregen. “Je krijgt van zowel collega’s als klanten al snel het vertrouwen om zelfstandig aan de slag te gaan met uitdagende projecten”, vertelt de jubilaris. “ Op dit moment zit de consultant vol in aan- en verkooptrajecten. “Dynamische trajecten, waarin je snel in korte tijd moet schakelen en die vaak heel persoonlijk zijn. Naast de emoties van de ondernemer, zijn de trajecten inhoudelijk ook uitdagend!”

Klik

Als derdejaars Hbo-accountancy student begon Stephan in september 2009 zijn carrière bij Alfa. “Ik  zocht een stageplek in de buurt. Nadat ik twee kantoren waaronder Alfa had benaderd, belde Paul Wijsman mij al binnen twee uur op. Ik ging op gesprek bij beide kantoren, maar voelde gelijk een betere klik bij Alfa. Ik had een kennismaking met Paul en René van Eekelen. Na zijn stageperiode is Stephan als bijbaan blijven werken bij Alfa en nooit meer weggegaan.

Overstap

Stephan ‘fietste’ vlot door zijn opleiding heen en mocht zich al op jonge leeftijd accountant noemen. “In de begintijd vond ik het leuk om mee te helpen het team uit te breiden. We waren ook actief met acquisitie van nieuwe klanten en met het opstarten van het internationale team.” Na tien jaar ging Stephan op zoek naar meer uitdaging en maakte hij de overstap naar de consultantstak. “Naast het begeleiden van de overnametrajecten ben ik nu druk met het uitbreiden van mijn consultancyteam in Aalsmeer, dat op dit moment uit Jonah van Ravenzwaaij, Oscar Leune en mijzelf bestaat.”

Betrokken

Stephan maakte met Alfa een flinke groei door. “Als stagiair werkte ik met het DOS boekhoudkundig pakket en moest ik vanuit een Excel een jaarrekening opstellen. In de jaren erna veranderde Alfa snel van een  traditioneel accountantskantoor naar een brede adviesorganisatie, werd er vol op automatisering ingezet en breidde het pakket van adviesdiensten aanzienlijk uit om de klanten breder te kunnen adviseren.” Daarnaast is hij blij met de mogelijkheid die je bij Alfa krijgt om datgene op te pakken waar je zelf uitdaging in ziet en waarin je wil doorgroeien. “Door de verbreding van diensten, kun je ook gemakkelijker andere dingen doen. Jaren geleden heb ik nieuwe klanten mogen begroeten en bediend als accountant, tegenwoordig mag ik diezelfde klanten in overnametrajecten begeleiden. Hoe mooi is dat! Zo blijf ik betrokken bij mijn klanten, maar dan op een andere manier”, sluit Stephan af.

Wij feliciteren Stephan met zijn jubileum!

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina