Banner

Snel je vleugels uitslaan? Dat kan bij Alfa

27 september 2019 | Door:  Vivian Fransen

Als assistent accountant zit ik in mijn tweedejaars post HBO AA. Ik ben het eerste aanspreekpunt van een aantal ondernemers en sta aan het begin van mijn nieuwe carrière als klantbeheerder. Heerlijk om deze ruimte te krijgen, maar met het vertrouwen van de meer ervaren  klantbeheerders én het team waar ik op terug mag vallen.

Aangiftes doen en jaarrekeningen opstellen. Mijn dagelijkse werk bij Alfa en er is altijd wel weer een nieuwe klant. Wat betekent assistent accountant zijn bij Alfa? Vanaf dag één heb ik alle vrijheid en verantwoordelijkheid. Mooi, want ik stond te popelen om naar buiten te gaan. Bijvoorbeeld bij een klantgesprek aanwezig zijn, bij de klant op kantoor werken of om te ondersteunen in klantadvisering.

In een klantgesprek krijg ik een eigen aandachtspunt om te bespreken, zodat ik ook duidelijk een aandeel in het gesprek heb. Best uniek dat ik als assistent accountant al zo snel naar buiten mag treden. Ik ga ook regelmatig zelfstandig bij de klant langs om de administratie te bespreken. Ik zit ook een paar keer per maand bij de klant op locatie. Zo leer ik de klant en de werkvloer beter en op een andere manier kennen. Mijn inlevingsvermogen groeit hierdoor. Langzaam breidt mijn klantenportefeuille zich uit, terwijl ik mijn focus op de jaarrekeningen houd. Heeft de klant complexe vraagstukken? Dan wil ik straks ook heel graag ondersteunen. Ik hoop dat straks al binnenkort is, want ik kan niet wachten tot het zover is.

Ik werk samen met klantbeheerders, die mij vrij laten zodat ik mij in mijn eigen tempo kan ontwikkelen. En wat ik fijn vind, is dat ik altijd op ze kan terugvallen als ik er even niet uitkom. Ik  hebt dus een vangnet en dat voelt comfortabel. Om niet in het diepe terecht te komen. Alfa is een lerende organisatie, dus we delen de fouten om er met elkaar beter van te worden en we vieren de successen.

Heb ik je kunnen overtuigen? En wil jij ook deel uitmaken van ons jonge, enthousiaste team? Van een team dat elkaar helpt, elkaar steunt en het met z’n allen doet? Ik zou het wel weten als ik jou was. Sla je vleugels uit en mail mij vandaag nog vfransen@alfa.nl 

Vivian Fransen

Vivian Fransen

Assistent accountant

088 2531135 | vfransen@alfa.nl


Meer over Vivian