Banner

Simone van Gils als secretaresse gestart

12 september 2023 | Door:  Marina de Wit

Simone van Gils is 1 september in Aalsmeer gestart. Zij gaat zich voor 28 uur per week bezighouden met het onboardingsproces van nieuwe klanten. De 59-jarige Uithoornse,  van oorsprong Aalsmeerse, geniet sinds maart van haar prepensioen, maar zoals ze zelf zegt ‘ik hoef niet meer, maar wilt nog zo graag nuttig zijn.’ Dit heeft ook te maken met het feit dat Simone ondernemersdochter is en van nature gewend is de handen uit de mouwen steken. Haar vader was een van de mede-eigenaren van Fertiplant in Aalsmeer.

De werk carrière van Simone speelde zich 38 jaar bij IBM af. “Ik begon als secretaresse, maar had ook functies als inkoper van feesten en administratieve ondersteuning van de verkopers.” Tot er een reorganisatie kwam. “Ik heb nog twee jaar betaald verlof gehad, maar wilde geen WW ontvangen, dus werkte ik kort bij een startup in Zoetermeer en bij PWC, maar de sfeer paste niet bij mij.”

Vorige week had Simone bij Alfa een introductiebijeenkomst in Wageningen. “De toegankelijkheid van de RvB viel mij direct op en de manier van in het leven staan. De cultuur van ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”, staat mij meer aan dan een partnerstructuur met ‘koninkrijkjes’.  Bijzonder dat er zoveel aandacht wordt gegeven aan het onboarden van nieuwe medewerkers.” Simone was donderdag een van de 21 nieuwe collega’s binnen Alfa landelijk.

Haar eerste indruk van Alfa Aalsmeer is ‘leuk, overzichtelijk en een fijne omgang met elkaar’. Simone is getrouwd met David en woont met haar twee teckels Burton en Bloem en kat Pluisje. In haar vrije tijd noemt ze zichzelf tuttig. “Ik heb namelijk niet echt een passie, een hobby. Ik kijk graag detectives op tv en vind het leuk om thuis te zijn. “Is het gek als ik zeg dat ik werken als hobby zie? Ik vind het fijn om nuttig te zijn.” Simone omschrijft zichzelf als (te) eerlijk en recht door zee. “What you see is what you get”, sluit zij af.

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina