Banner

Nieuwe duurzaamheidsadviseur: Bram Reijnders

20 januari 2023 | Door:  Marina de Wit

Bram Reijnders is deze maand gestart als duurzaamheidsadviseur op het cluster Aalsmeer-Bleiswijk. Met zijn komst slaan wij als cluster een nieuwe weg in door de klant nóg beter te kunnen helpen met de verduurzaming van zijn bedrijf. “Maar ook om hem nog beter te helpen inzicht te krijgen in vraagstukken rondom duurzaamheid en samen een strategie uit te zetten voor een toekomstbestendige onderneming", aldus de nieuwe specialist.

Uitdaging

Bram (29) komt uit Oude Wetering en studeerde technische bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam en als master Sustainable Business en Innovation aan de Universiteit Utrecht. Sinds vijf jaar woont hij in Amsterdam en hij is tien jaar samen met zijn vriendin. “Na mijn afstuderen werkte ik een tijdje binnen de afdeling duurzaamheid van een ingenieursbureau, maar ik wilde mij meer richten op het verduurzamen van mkb’ers. Via via kwam ik bij Gert Bolink en Joost Hoogendoorn aan tafel. Ze zagen in mijn idee wel een uitdaging en zo mocht ik op een blanco A4tje vrij invullen hoe ik de dienstverlening omtrent duurzaamheid voor me zag.”

BCorp Label

Wat kan Bram voor de klant betekenen? “Ik kan met hem nadenken over investeringen en subsidies, zijn wagenpark elektrificeren, de aanschaf van zonnepanelen en de CO2-footprint in kaart brengen.” Verder wil Bram het BCorp label dat Alfa als organisatie heeft verder naar buiten toe uitdragen, ook naar de klant. “Of ondersteunen in certificeringstrajecten en verder bouwen aan de CO2-Prestatieladder. Ik zal het gesprek bij de klant altijd samen met de klantbeheerder voeren.”

Indierock

In zijn vrije tijd gaat Bram voetballen, wielrennen of hardlopen, bezoekt hij concerten of luistert naar oude en nieuwe muziek. “Genres waar ik graag naar luister zijn indierock, soul & jazz of naar de top2000 samen met mijn vader.” Ook doet hij mee aan (pub)quizzen en wil hij actief bijdragen aan het welzijn van natuur en dieren.

Dienstverbanden

Een eerste indruk van Alfa? “Een warme organisatie. Ik hoor vaak om me heen dat men hier langer dan tien jaar werkt, dus lange dienstverbanden, dat zegt wel wat! En mooi dat duurzaamheid ook als punt op de agenda van de RvB staat!” Over zichzelf? “Ik help heel graag mensen, ben een teamplayer, een pietje precies, prestatiegericht en nooit uitgeleerd.”

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina