Banner

Lucienne Renzema: 25 jaar bij Alfa!

19 juli 2022 | Door:  Marina de Wit

Wie gebruikt het tegenwoordig nog? Een niettang, perforator, printer, pen, papier, een mappenkast en wie vult zijn of haar werklijst nog met pen in? Eind jaren negentig ging het er op de werkvloer anders aan toe dan tegenwoordig. Lucienne Renzema herinnert zich hoe zij op 15 juli 1997 als 21-jarig broekie bij Alfa begon. Net van school met haar SPD-diploma op zak begon Lucienne midden in de zomer aan haar eerste dag als assistent accountant op de agrarische afdeling. 

Pinken

Als ondernemersdochter van een bakker, maar niks wetend over het boerenleven hoorde Lucienne voor het eerst van een veestapel met pinken en vaarzen en moest ze facturen coderen aan de hand van een meststoffenlijst of  gewasbeschermingslijst. “Als je de jaarrekening maakte, kopieerde je eerst de vorige. Je zette dan de nieuwe bedragen met pen ernaast en vervolgens bracht je dit naar de type afdeling waar de bedragen in WordPerfect werden getypt. Dan ging je met je rekenmachine ook nog tellen of het klopte.”

Witte broek

Lucienne solliciteerde bij ACB (mkb), maar kwam in dienst bij CBTB, de agrarische tak. Haar leidinggevende was toen al Roy Vork en dat is in al die jaren onveranderd gebleven. Lucienne had ambitie en groeide door naar klantbeheerder. Een klantbezoek aan een veehouderij was iets verkeerd ingeschat. “Hoe dom was ik om daar in nette witte broek naartoe te gaan”, lacht zij. Toen de agrarische afdeling naar Boskoop verhuisde, kreeg Lucienne haar eerste mkb klanten voor wie ze de maandrapportages verzorgde.

Ambitie

In 2004 beleefde zij een kantelpunt. “Mijn kinderen waren klein, ik werkte parttime en merkte dat ik toe was aan een nieuwe stap. Ze werd kantoorfunctionaris, maar deze functie werd na zes jaar door digitalisering wat saai vond ze. “Tussendoor stuurde ik een tijdje het secretariaat aan en sprak ik mijn ambitie uit voor regio controller.” Hier werd gehoor aan gegeven: in 2013 ging ze aan de slag voor Aalsmeer en Bleiswijk, waarna Heerhugowaard, IJsselstein en kantoren Zuid volgden. Lucienne gaat verder: “Ik vind het leuk om bij iedereen in de keuken te kijken om zo de directeuren van betere managementinformatie te kunnen voorzien en om processen te verbeteren.” Op dit moment neemt Lucienne ook deel aan twee landelijke projecten. Lucienne werkt al vanaf 2004 samen met Miranda Pommé, die dit jaar al 30 jaar bij Alfa werkt (daarover later meer :-))

Sfeer

Een ander hoogtepunt uit 25 jaar Alfa, zijn de feestjes! “Van Valkenburg en Amsterdam tot Berlijn en Rome, maar ook alle sportieve uitjes niet te vergeten. Ik vind het fijn om in goede sfeer te werken. Collega’s respecteren elkaar, je krijgt veel verantwoordelijkheid en ontwikkelmogelijkheden. Ik voel een sterke verbinding met mijn collega’s! We werken met z’n allen hard, maar zijn wel heel gezellig aan het werk. Tijdens de corona periode miste ik de sfeer dan ook heel erg.” Ambities voor de toekomst? “Zeker! De rol van business controller? De invulling daarvan moet ik nog even uitwerken”, sluit ze af.

Van harte gefeliciteerd Lucienne!

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina