Banner

Klantgerichtheid en gezellige, informele sfeer vallen op

8 juli 2021 | Door:  Marina de Wit

Wat ik vooral een aanrader vind voor iedereen die overweegt naar Alfa over te stappen is de persoonlijke aandacht voor jouw ontwikkeling

Secretaresse Corina Mittendorf (47) en assistent accountant Ivar Tuijn (24) vertellen na drie maanden Alfa hoe het ze bij hun nieuwe werkgever bevalt.

Wat heeft je verbaasd?

Ivar: De klantgerichte aanpak die Alfa hanteert. Het maakt niet uit met welke vraag een klant komt of met welk pakket zij werken, er wordt altijd gekeken of er maatwerk geleverd kan worden.
Corina: De gezellige en informele sfeer binnen het kantoor met collega’s van alle leeftijden. Totaal niet stijf, het tegenovergestelde. 

Is de functie wat je ervan verwachtte?

Ivar: Steeds meer. Het is lastig om in zo’n korte periode iets erover te zeggen, zeker omdat er nog bijna wekelijks nieuwe taken bijkomen. Maar alles wat ik tot nu toe heb mogen doen, ligt in de lijn der verwachting.
Corina: Ja helemaal, ik wist dat het een afwisselende functie was, iedere dag komt er wel iets voorbij wat nieuw is. Collega’s komen met heel uiteenlopende vragen bij je, dus je ziet of spreekt ook iedereen op het kantoor, heel leuk! 

Wat is het meest uitdagende uit jouw takenpakket? En waarom?

Ivar: Mijn grootste uitdaging is het weer wennen aan het vertrouwen dat je krijgt. Bij Alfa ligt de verantwoordelijkheid voor het afmaken van werkzaamheden heel erg bij jezelf. Hiervoor was ik gewend dat  een collega van de planning jouw planning ook in de gaten hield. In dat opzicht is het écht weer wennen om je eigen agenda te beheren. 
Corina: Ervoor zorgen dat je goed alle taken prioriteert: collega's kunnen namelijk veel taken met spoed aanleveren.

Waarom zou jij toekomstige werknemers Alfa aanbevelen?

Ivar: Voor ik bij Alfa startte, kwam Alfa bij mij over als een gezellige, leergierige onderneming. Dit is meer dan bevestigd. Wat ik vooral een aanrader vind voor iedereen die overweegt naar Alfa over te stappen is de persoonlijke aandacht voor jouw ontwikkeling. Zo zit ik maandelijks met mijn teamleider om mijn ontwikkelingen en vragen door te nemen. We kijken dan samen naar werkzaamheden en klanten die bij mij passen. En wat fijn is, hij kijkt nooit op de klok! Hij zit écht in het gesprek, heel prettig!
Corina: Alles is goed geregeld. Ik heb net een introductieweek achter de rug die heel goed in elkaar zat zodat je het bedrijf goed leert kennen. Verder is er, zoals ik al eerder zei, een goede sfeer binnen het kantoor.

Hoe bevalt de samenwerking met je collega’s?

Ivar: Alfa is naast een leergierige, ook een gezellige organisatie. Of je nu een collega op kantoor spreekt of thuis aan de telefoon: er is altijd tijd voor een leuk gesprek waarbij oprechte interesse wordt getoond, ook in privé. Ik kan dan ook niet wachten tot we weer écht naar kantoor mogen en al mijn collega’s mag ontmoeten.
Corina: Goed! Mijn collega’s zijn vooral heel behulpzaam.

Bijna zomervakantie: al vakantieplannen?

Ivar: Zeker! Volgende week ga ik een weekje weg met mijn vriendin. Ik hoop dat het mooi weer is, zodat ik zongebruind terugkom. Het belangrijkste is dat ik even alle indrukken op een rijtje kan zetten. Bij Alfa werken is erg leuk, maar ingewerkt worden kost toch best een hoop energie. Zeker in deze tijd!
Corina: Ja, we twijfelden om te gaan vliegen maar gaan nu in augustus met de auto naar Oostenrijk voor een wandelvakantie in de bergen. Lekker actief bezig zijn!

 

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina