Banner

Gehuwde* ondernemerspijn vermijden? Doe de scan

31 oktober 2019

* In dit artikel spreek ik voor het gemak steeds over huwelijkse voorwaarden en huwelijk, maar voor geregistreerde partners geldt precies hetzelfde.

Ben jij ondernemer én getrouwd? Heb jij huwelijkse voorwaarden? Staat er in deze voorwaarden een jaarlijks periodiek verrekenbeding? Zo ja: is deze periodieke verrekening niet jaarlijks uitgevoerd? Dan kan dit voor jou gevolgen hebben.

Stel: jij bent ondernemer en getrouwd. Je denkt: ‘de continuïteit van mijn onderneming is gewaarborgd bij echtscheiding en overlijden’. Je bent namelijk getrouwd onder huwelijkse voorwaarden. Maar is deze gedachte terecht? Nee, dat kan anders uitpakken:

Laatst bleek bij een ondernemer dat er een jaarlijks periodiek verrekenbeding in zijn huwelijkse voorwaarden stond. Jaarlijks zouden de inkomensoverschotten met elkaar worden gedeeld. Er was echter jaarlijks nooit verrekend. Het gevolg hiervan: de waarde van zijn onderneming bij scheiding moest worden gedeeld en de continuïteit van zijn onderneming stond onder druk.

Wil jij deze ‘ondernemerspijn’ voorkomen? Neem dan contact met mij op voor een huwelijkse voorwaarden / geregistreerd partnerschapsvoorwaarden- en / of testamentenscan.