Banner

Frank Hogerwerf behaalt zijn PO-traject bij Alfa

28 januari 2021 | Door:  Marina de Wit

Senior klantbeheerder Frank Hogerwerf heeft met succes zijn PO-traject bij Alfa behaald. Het traject is een post bachelor traject bedoeld voor jonge medewerkers met ambitie. Aan de opleiding doen  collega’s met heel verschillende functies uit het hele land mee.

Frank: “Het voordeel daarvan is dat het je blik verbreedt. Je leert een andere werkwijze, vaak zit je toch in je eigen bubbel. Dingen komen anders bij je binnen, waardoor je begrip voor mensen en situaties anders wordt, je veert meer mee met mensen.” Het twee jaar durende traject bestond uit vier fases waarvan de eerste fase Frank goed bij is gebleven: want wat is meer confronterend dan naar jezelf kijken? “Jezelf als professional zien, dan moet je eerst jezelf leren kennen. Ik vergeleek mezelf met een krokodil: op de grond liggen en toeslaan op het juiste moment. Verder werd mij gevraagd wie er op mijn 80e verjaardag zou komen. Ik had eerst een pilsje nodig om daar antwoord op te kunnen geven.” In zijn eerste fase heeft Frank ook veel boeken gelezen over onder meer leiderschap en hoe succes te managen is. Frank gaat verder: “In een andere fase zag ik mezelf als adviseur, waarbij mijn rol als generalist en oplossingsgerichte regisseur duidelijk naar voren kwam. In de laatste fase stond ik samen met de  klant centraal. Uit de rollenspellen met acteurs en mijn pitch heb ik vooral geleerd mezelf open te stellen: kijk eerst naar jezelf en koppel het dan naar Alfa en de klant. Klinkt vreemd, omdat je juist van nature geneigd bent dit andersom te doen. Maar je gesprek wordt hierdoor opener. Bij mijn rollenspellen viel het regelmatig stil, ik wist gewoon even niet wat ik moest zeggen, super goed vond ik dat! Dat deed wel even pijn en daar leer je van!”

Begeleid

In het PO-traject is Frank begeleid door Roy Vork. “Om de maand had ik leuke gesprekken met Roy, soms op kantoor of tijdens een wandeling. Roy stelde mij vooral de vraag: wat wil je? Wat is je ambitie over een paar jaar bij Alfa? Ik dacht altijd dat mijn ambitie was om een senior klantbeheerder te worden, maar door de gesprekken bleek dat ik, naast klanten, me ook meer organisatorisch wil ontwikkelen. Inmiddels is dit in gang gezet.”

Frank heeft dan wel de eerste vier fases positief afgerond, de komende twee jaar wacht hem nog een periode van vooral opdrachten uitvoeren, waarna hij eventueel kan worden aangedragen voor de masterfase. Maar dat duurt nog even. Voor nu feliciteren wij Frank met het behalen van dit mooie certificaat!

 

 

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina