Banner

CO2-Prestatieladder zorgt voor concurrentievoordeel loonwerkbedrijven

26 september 2023 | Door:  Bram Reijnders

De strijd tegen klimaatverandering en de dringende behoefte om de  CO2-uitstoot te verminderen, hebben geleid tot de opkomst van verschillende duurzaamheidsstandaarden en -instrumenten. Een van de meest effectieve en bekende initiatieven is de  CO2-Prestatieladder. Deze methode biedt bedrijven de mogelijkheid om hun  CO2-uitstoot te meten, te monitoren en te reduceren. Voor loonwerkbedrijven is de  CO2-Prestatieladder zeer interessant.

Door de CO2-Prestatieladder te implementeren en te voldoen aan de gestelde eisen, onderscheiden loonwerkbedrijven zich van hun concurrenten. Dit biedt nieuwe zakelijke kansen en vergroot de mogelijkheden voor samenwerking met opdrachtgevers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. De  CO2-Prestatieladder moedigt bedrijven aan om energie-efficiënte maatregelen te nemen en te kijken naar duurzame technologieën. Hierdoor kunnen loonwerkbedrijven hun energiekosten verlagen en hun operationele efficiëntie verbeteren. De ladder helpt loonwerkbedrijven om risico's in kaart te brengen die verband houden met CO2-uitstoot, zoals veranderende wet- en regelgeving. Door deze risico's proactief aan te pakken, positioneren bedrijven zich beter voor een duurzame toekomst.

Ervaring met  CO2-Prestatieladder

Alfa heeft als het duurzaamste accountantskantoor ruime ervaring op het gebied van duurzaamheid en de implementatie van de  CO2-Prestatieladder. Wij begrijpen de specifieke uitdagingen waarmee loonwerkbedrijven te maken hebben en bieden maatwerkoplossingen. Onze experts begeleiden loonwerkbedrijven bij elke stap van het certificeringsproces, van volledig ontzorgen tot het alleen fungeren als sparringpartner. Van het opstellen van een  CO2-footprint en het ontwikkelen van een reductiestrategie tot het implementeren van concrete maatregelen en het monitoren van de voortgang. Alfa staat klaar om bedrijven te ondersteunen.

Waardevol instrument

De  CO2-Prestatieladder is een waardevol instrument voor loonwerkbedrijven die streven naar duurzaamheid en een gereduceerde CO2-uitstoot. Met de expertise van Alfa maximaliseren deze bedrijven hun inspanningen en profiteren van de voordelen op het gebied van concurrentie, kostenbesparing en risicobeheer. Samen werken we aan een groenere toekomst voor de loonwerksector.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met je Alfa-adviseur.

Bram Reijnders

Bram Reijnders

Adviseur duurzaamheid

0882531888 | breijnders@alfa.nl


Meer over Bram