Banner

Bezig zijn met beleid en strategie is waar ik energie van krijg!

6 oktober 2020 | Door:  Marina de Wit

Sascha van der Meer is ruim een half jaar aan de slag bij Alfa. In haar rol als portfoliomanager heeft ze de verantwoordelijkheid over de veranderagenda van Alfa Aalsmeer en Bleiswijk: met portfolio-, programma- en projectmanagement (PPM) wordt er op een gestructureerde manier toegewerkt naar de realisatie van strategische doelstellingen. In haar andere rol, namelijk die van relatiemanager is zij sparringpartner voor klanten, waarbij de focus op de toekomst ligt. Hoe heeft zij de eerste maanden in deze nieuwe gecombineerde functie ervaren?

1) Heb je al goede invulling kunnen geven aan deze nieuwe en unieke rol binnen Alfa?

De invulling van mijn rol als portfoliomanager is heel voortvarend gegaan. Dit komt omdat iedereen zich binnen ons cluster open opstelt en de samenwerking binnen ons cluster en met ons hoofdkantoor goed is. Dat het een nieuwe rol betrof en de exacte invulling niet helemaal duidelijk was toen ik startte, dat trekt mij wel. De rol van relatiemanager heb ik er pas bij gekregen. Ook daar heb ik veel zin in om de komende maanden mee aan de slag te gaan. Waar ik nu vooral intern bezig ben, ga ik dan ook extern aan de slag!

2) Is de functie wat je ervan verwachtte?

De functie is uitdagend en biedt veel ruimte voor eigen invulling. Dat past bij mij. Bezig zijn met beleid en strategie is waar ik energie van krijg!

3) Je houdt van innovatie en uitdaging: vind je dat terug in je rol?

Ja, ik word heel vrijgelaten, dus alles wat ik tegenkom, pak ik op! Voldoende uitdaging en anders zoek ik dat zeker wel op :-)In een van Alfa’s beleidsthema’s Pro-actieve klantorganisatie kan ik mijn ervaring met transformatie programma’s toepassen. Leuke trajecten! Diverse lokale initiatieven zijn ook aan de project portfolio toegevoegd. Ik coach en help collega’ graag met het uitwerken van dit soort initiatieven en de uiteindelijke realisatie. Een voorbeeld is de verdere uitbreiding binnen ons cluster van bedrijfskundig MKB-advies.”

4) Al successen geboekt?

Ja, de snelle structuur in projectmanagement, waardoor het gaat lopen. Mijn collega’s weten me  goed te vinden. Maandelijks stem ik de voortgang af met de projectmanagers. Je ziet beweging, ook in het thema Pro-actieve klantorganisatie maken we stappen. Stap voor stap bereiden we de verandering die wij als organisatie willen maken voor en nemen we het team in mee. Daar pak ik de voortrekkersrol in. Te vroeg om van een succes te spreken, maar het gaat zeker de goede kant op!

5) Wat valt je op bij Alfa?

Iedereen is druk met zijn of haar dagelijkse werkzaamheden voor onze klanten, daardoor is de aandacht voor interne strategische doelstellingen minder prominent aanwezig. Daar komt nu verandering in. We hebben veel enthousiastelingen binnen ons cluster met leuke en goede ideeën. Ik help ze om hier gestructureerd opvolging aan te geven zodat we met elkaar resultaten boeken.

6) Zijn de verschillende rollen te combineren?

Voor mij zijn ze niet verschillend. Als portfoliomanager richt ik mij op interne doelstellingen en als relatiemanager op doelstellingen van de klant. Het plan wat ik heb geschreven voor implementatie Klant Strategisch Plan ga ik ook zelf uitvoeren bij (internationale) klanten. Dit doe ik uiteraard niet alleen maar samen met mijn collega relatiemanagers.

7) Hoe bevalt Alfa?

Prima! Binnen ons cluster werken we goed samen, maar ik zie zeker binnen Alfa landelijk nog verbeteringen om meer als één Alfa te werken. Door samen op te trekken, bereik je meer.

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina