Banner

100% betrokken medewerkers

5 juli 2021 | Door:  Marina de Wit

Periodiek wordt er onder alle medewerkers van Alfa een Medewerkers Tevredenheid Onderzoek (MTO) uitgevoerd. Hierin worden diverse thema’s aangestipt zoals werkplezier, werkproces, samenwerking, leiderschap, organisatiestrategie, diversiteit en persoonlijke ontwikkeling.

“Hoe trots kun je zijn?”, begint Roy Vork, directeur Alfa Aalsmeer. “Uit de resultaten blijkt dat 100% van de medewerkers van kantoor Aalsmeer zich betrokken voelt bij Alfa.” Nadat de uitkomsten van het MTO bekend waren, is Roy samen met teamleiders Paul Wijsman, Greta Norde en Marina de Wit met de verschillende teams binnen ons kantoor aan de slag gegaan. “Tijdens leuke lunchsessies hebben we de uitslagen besproken. Gelijk een mooi moment om elkaar weer eens fysiek te ontmoeten.”

Als we kijken naar ‘wat gaat goed en willen we behouden?’ dan staat de sfeer met stip op nummer 1. “Ik geniet er zo van dat de werksfeer binnen kantoor echt top is. We doen er ook veel aan om een goede sfeer te creëren en minstens zo belangrijk om in stand te houden.” Naast de sfeer scoren ook een veilige werkomgeving en de ontwikkelingsmogelijkheden zeer hoog.

Naast vele pluspunten zijn er ook punten te noemen ter verbetering. Roy gaat verder: “Wij werken met meerdere teams. De communicatie tussen deze teams mag beter. Wij hebben vele communicatiekanalen waarop wij informatie met elkaar delen. Helaas gaat dit niet altijd effectief en efficiënt. Hierin valt voor iedereen zeker nog wat te leren. Daarnaast willen we de Alfa brede doelstellingen meer terugbrengen naar het individu. Dat zijn mooie uitdagingen waar we mee aan de slag kunnen de komende tijd.”

“Tot slot: Alfa is een brede zakelijke dienstverlener, die duurzaam waarde creëert voor klanten, medewerkers en de samenleving. In het MTO ligt de focus op onze mensen. Want als zij plezier hebben in hetgeen ze doen en zich in een veilige werkomgeving verder kunnen ontwikkelen, resulteert dat uiteindelijk in een steeds optimalere dienstverlening richting onze klanten”, aldus Roy.

foto: sessie team secretariaat Aalsmeer

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina